Stranger Things S1-A8

Stranger Things S1-A8

Joyce en Hopper worden gevangen genomen in het Hawkins Lab en ondervraagd. Brenner vraagt Joyce om hem te helpen door te vertellen hoe ze contact heeft gemaakt met Will, maar Joyce schreeuwt tegen hem dat hij de reden is dat Will gevangen zit. Ambtenaren vragen Hopper wat hij weet, en hij zegt dat hij alles weet. Hij belooft zijn stilte over de kwestie in ruil voor toestemming om met Joyce Will te vinden. Brenner vraagt ook waar Eleven is, en Hopper zegt dat hij het zal vertellen als hij de andere kinderen met rust laat. Joyce en Hopper trekken hazmat-pakken aan en mogen door de poort. Brenner en Frazier vertrekken om Eleven te vinden, overtuigd dat Hopper en Joyce niet terug zullen komen uit de Upside Down.

Jonathan en Nancy gaan terug naar het huis van Joyce om de demogorgon te vangen. Ze zetten een berenval op, gieten kerosine op de vloer, hameren spijkers door de honkbalknuppel en vervangen de kerstverlichting. Ze snijden in hun handen om de demogorgon te lokken, verbinden hun handen en wachten tot de lichten knipperen, wat het verschijnen van de demogorgon aangeeft. Steve komt langs en wil met Jonathan praten. Nancy en Jonathan zeggen hem weg te gaan, maar de lichten beginnen te knipperen en de demogorgon komt door het plafond. Ze verbergen zich allemaal, klaar om de kerosine aan te steken, maar alles blijft stil. Steve kan het niet geloven en Nancy zegt hem dat hij moet vertrekken. Hij gaat naar zijn auto en ziet dat de lichten weer knipperen. De demogorgon valt Jonathan aan en Nancy schiet op hem. Steve komt terug en slaat de demogorgon met de spijkerknuppel. Het stapt in de val en Jonathan steekt het in brand. Hij dooft het vuur en ze zien dat de demogorgon is verdwenen.

Joyce en Hopper navigeren door de Upside Down en komen bij het vernietigde Castle Byers. Will is verdwenen. Hopper heeft flashbacks naar zijn dochter die aan kanker lijdt en haar uiteindelijke dood. Ze komen bij de versie van Joyce's huis in de Upside Down. Terwijl ze door het huis lopen, worden ze zich bewust van elkaars aanwezigheid, hoewel ze elkaar niet kunnen zien.

Op school wachten de kinderen op de terugkeer van de volwassenen. Mike vertelt Eleven dat ze binnenkort bij zijn familie kan wonen en zich niet meer hoeft te verstoppen. Hij zegt dat hij Eleven mee wil nemen naar het schoolfeest en kust haar. Brenner en de rest van het Hawkins Lab komen aan op school en omsingelen de kinderen, maar Eleven laat Frazier en twee anderen bloeden uit hun ogen totdat ze dood neervallen. Uitgeput door de inspanning, valt Eleven flauw en Brenner ontdekt hen. Terwijl hij met Eleven praat, knipperen de lichten. De demogorgon, aangetrokken door het bloed van Frazier, verschijnt door de muur. De kinderen ontsnappen en de demogorgon valt Brenner aan.

Joyce en Hopper betreden de bibliotheek in de Upside Down. Ze ontdekken het lichaam van Barb en laten haar daar achter. Joyce vindt Will tegen de muur met een slangenrank die door zijn mond groeit. Ze trekken de wijnstok eruit, die kronkelt, en Hopper schiet erop. Will reageert niet, maar ze voeren reanimatie op hem uit en hij begint weer te ademen.

De kinderen verstoppen zich in een klaslokaal met de zwakke Eleven. Mike troost haar en dan barst de demogorgon door de deur. Lucas schiet stenen met zijn katapult die niet effectief zijn. Plotseling wordt de demogorgon tegen de muur geblazen en verschijnt Eleven, haar neus bloedt. Eleven loopt naar de demogorgon en duwt Mike weg als hij probeert in te grijpen. Ze neemt afscheid van Mike en gebruikt haar krachten op de demogorgon, die verdwijnt, samen met haar.

Will herstelt in het ziekenhuis en herenigt zich met zijn familie en de jongens die hem op de hoogte brengen van wat er gaande is.

Een maand later is het kerstavond. De jongens spelen weer D&D in de kelder. Ze eindigen hun spel en Mike kijkt verdrietig naar de plek waar Eleven vroeger sliep. Nancy geeft Jonathan een nieuwe camera en is te zien met Steve, wat aangeeft dat ze nog steeds uitgaan. Hopper verschijnt op een kantoor kerstfeest alleen om wat eten mee te nemen en rijdt vervolgens naar het bos waar hij het eten achterlaat, samen met wat Eggos in een houten doos. De familie Byers viert kerst thuis zonder kerstverlichting. In de badkamer hoest Will een slijmoplosser uit in de gootsteen en heeft dan kort een flashback van zijn tijd in de Upside Down. Will vertelt Joyce over het D&D-spel terwijl ze kersteten eten.

Groups:

Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #