Stranger Things S2-A3

Stranger Things S2-A3

Dustin smokkelt een naaktslak die hij in de prullenbak heeft gevonden zijn huis binnen en plaatst het in een terrarium. Hij voert het wezen een 3 Musketeers-reep en noemt het D'Artagnan (Dart voor kort).

Het is de vorige winter en Hopper loopt door het bos. Hij laat meer voedsel achter in de doos, stilletjes gadegeslagen door Eleven. Eleven volgt hem, bang maar vertrouwend dat hij haar zal helpen.

Terug in het heden is het de ochtend na Halloween en Eleven is nog steeds boos op Hopper, die haar een "triple decker Eggo extravaganza" maakt. Ze praten over Mike, maar Hopper vertelt Eleven dat ze hem niet kan zien voor ieders veiligheid. Ze discussiëren over wanneer ze hem wel kan zien.

Dustin doet wat onderzoek om zijn nieuwe huisdier te identificeren. Bob brengt Will naar school en vertelt hem over nachtmerries over een clown die hij als kind had, die stopten toen hij het vertelde om weg te gaan. Hopper doet verder onderzoek naar de bedorven groentegewassen.

De scène flitst terug naar Hopper die Eleven naar het huisje van zijn opa in het bos brengt en haar vertelt dat het haar nieuwe thuis zal zijn. Er is een montage van hen die het huisje opknappen en beschermende maatregelen treffen terwijl ze luisteren naar een plaat van Jim Croce. Hopper stelt wat regels op voor Eleven en verbiedt haar het huisje te verlaten zonder hem, zodat de mensen van Hawkins Lab haar niet zullen vinden. In het heden verlaat Eleven alleen het huisje.

Steve en Nancy hebben ruzie omdat Steve haar niet naar school heeft gebracht. Ze herinnert zich niet dat ze tegen Steve heeft gezegd dat ze niet van hem houdt op het feestje of dat Jonathan haar naar huis heeft gebracht. Ze probeert het te bagatelliseren, maar Steve vraagt haar om te zeggen dat ze van hem houdt, en dat kan ze niet.

Dustin laat Dart aan de jongens en Max zien. Hij vertelt hun dat zijn onderzoek de mogelijkheid heeft uitgesloten dat Dart een bekende soort is, wat betekent dat Dustin een nieuwe soort heeft ontdekt. Will herinnert zich dat hij de vorige kerst een naaktslak uit de Upside Down heeft uitgespuugd.

Hopper laat Dr. Owens de kaart zien van de besmetting van de gewassen en suggereert dat het uit Hawkins Lab komt. Hij vraagt Owens om de velden te testen voor het geval dat wat ze vergiftigt uit de Upside Down komt. We leren dat ze een overeenkomst hebben - Hopper houdt de stad stil over wat Hawkins Lab doet en Owens laat niets uit de Upside Down ontsnappen.

Dustin gaat zijn ontdekking aan meneer Clarke laten zien, maar wordt gestopt door Mike. Will vertelt de anderen dat hij iets heeft gezien dat op Dart lijkt en hetzelfde geluid maakt in de Upside Down, wat betekent dat Dart op de een of andere manier uit de Upside Down komt. Mike en Lucas willen Dart naar Hopper brengen, maar Dustin weigert, denkend dat Hopper Dart zal doden. Ze zien dat Dart is gegroeid sinds de laatste keer dat ze hem zagen. Dart groeit poten voor de jongens en rent weg naar school.

Nancy en Jonathan doen een aankoop bij RadioShack. Nancy belt mevrouw Holland en zegt dat ze informatie heeft over Barb. Ze vraagt haar om haar de volgende dag te ontmoeten om erover te praten. We zien dat Hawkins Lab meeluistert met het gesprek.

Eleven loopt een moeder tegen het lijf die haar kind op de schommel duwt en vraagt om de weg naar school. De moeder vraagt El waar haar ouders zijn, en El laat de schommel om de schommelset heen draaien. Later zijn Hopper en Owens op het pompoenveld en Hopper krijgt een melding van een vreemd meisje. El ziet Mike's fiets bij de school en is emotioneel geraakt. Ze gaat de school binnen waar de jongens naar Dart zoeken. Mike en Max hebben ruzie over haar aanwezigheid in de groep, waarbij Mike zegt dat ze niemand anders nodig hebben. Hij noemt El, en Max is in de war. El hoort hun stemmen en kijkt toe terwijl Max op haar skateboard rond Mike rolt, ogenschijnlijk jaloers op Max. Ze zorgt ervoor dat Max' skateboard onder haar vandaan komt.

Will vindt Dart in een badkamer. Dart is aanzienlijk gegroeid en gillend naar Will, waardoor Will een episode krijgt en terugkeert naar de Upside Down. Een reusachtige schaduw achtervolgt Will naar buiten. Will herinnert zich wat Bob zei over opstaan tegen het wezen in zijn nachtmerries en zegt tegen de schaduwmonster dat het weg moet gaan. De schaduw omringt Will en dringt door hem heen via zijn mond en ogen.

Groups:

« Previous Page

Stranger Things S2-A2

Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #