Stranger Things S2-A1

Stranger Things S2-A1

Het is Halloween in Hawkins, Indiana.

Het is 's avonds en ouderwetse, verlichte grafzerkhoofdjes sieren het gazon van een buitenwijk, terwijl de bladeren ritselen in de wind. Binnen is Dustin Henderson wanhopig op zoek door zijn huis, scheurt kussens op en bijna rennend over Mews (de kat van zijn moeder). Op de achtergrond staat de tv aan en op het nieuws horen we over een politieachtervolging in het centrum van Pittsburgh. Dustin lijkt wanhopig om munten te vinden, roept uit dat het een noodgeval is. Hij vindt wat hij zoekt en rent naar zijn kamer.

Dustin pakt zijn walkie-talkie en begint te praten met Lucas Sinclair, laat hem weten dat hij nu vier kwartalen heeft en vraagt Lucas wat hij heeft verzameld. Lucas beledigt Dustin's aantal kwartalen en vertelt hem dat hij vijf keer zoveel heeft verdiend met klusjes als een man. Dustin is ongelovig. Ze debatteren dan over wie Mike moet bellen.

Cut naar een ander huis in de buitenwijk, dit keer staat er een politiek bord van 'Reagan & Bush 84' in de tuin, dit is het huis van de Wheelers. Dustin neemt contact op met Mike en vraagt of hij hem hoort. Mike, zittend in zijn zelfgemaakte fort in zijn kamer, antwoordt. Dustin vraagt ​​waarom Mike op een bepaald kanaal zit, waarop Mike antwoordt: 'Niets'. Dustin vertelt Mike dan hun huidige buit aan kwartalen en vraagt Mike waar hij is. Mike vloekt en zegt dat hij het nog niet weet, hij lijkt afgeleid. Hij vertelt Dustin om Will te bellen. Mike zoekt door de kamer van zijn zus, kijkt in al haar laden en vindt haar spaarpot. Hij begint de spaarpot op het bed uit te schudden wanneer Nancy binnenkomt en hem vraagt wat hij in godsnaam aan het doen is. Hij vertelt haar dat hij haar terugbetaalt en stopt twee handenvol munten in zijn jaszakken en rent langs Nancy en de trap af. Nancy rent achter hem aan, maar hij springt op zijn fiets en ze kan hem niet inhalen. Ze staat gefrustreerd op straat.

Mike, Lucas, Dustin en Will komen allemaal aan bij de lokale arcade op hun fietsen, net als Joyce Byers en haar zoon Will. Voordat Will uitstapt, herinnert Joyce Will eraan dat als er iets gebeurt en hij terug moet komen, ze meteen terug kan komen. Ze vertelt hem niet te lopen of te fietsen, ze zal hem rijden. Will stemt snel in en vertelt zijn moeder dat hij moet gaan. Joyce vertelt hem plezier te hebben, maar nadat Will weg is, heeft ze een bezorgde blik op haar gezicht.

Binnen in de arcade staan ​​de jongens rond "Dragon's Lair", een arcade-spel in cartoonstijl over een ridder op zoek naar een prinses. Dustin speelt op dat moment en krijgt aanwijzingen van de rest van de groep. Ze zijn enthousiast omdat Dustin lijkt te winnen, maar plotseling wordt de ridder verteerd door vuur van een draak en is het game over. Dustin vloekt en schreeuwt van woede naar het stomme, te dure spel en Lucas is opgetogen dat hij nog steeds de beste is in het spel van de groep. Dustin kan het niet schelen, omdat hij opmerkt dat hij nog steeds de topspeler is voor 'Centipede' en 'Dig Dug'. Een medewerker van de arcade (Keith) onderbreekt en vraagt ​​Dustin: "Ben je daar zeker van?". Dustin ziet er nerveus uit en vraagt: "Zeker waarvan?". Keith staat gewoon naar hen te staren, terwijl hij een zak Cheetos eet. De jongens rennen dan naar 'Dig Dug' en Dustin is verbijsterd. Hij is niet langer de beste speler en er is nu iemand genaamd MADMAX. Dustin confronteert Keith en eist te weten wie de speler is. De jongens vragen of Keith 'MADMAX' is, maar hij ontkent. Hij zegt dat als ze willen weten wie het is, hij iets in ruil nodig heeft. Dustin, Lucas en Will kijken dan allemaal naar Mike, hij zegt onmiddellijk nee en vertelt Keith dat hij geen date krijgt met 'haar' (zijn zus Nancy). De jongens proberen Mike vervolgens te overtuigen, maar hij blijft weigeren. Dustin doet alsof het hem niet kan schelen en beledigt Keith gewoon. Terwijl dit gaande is, is de aandacht van Will gericht op buiten, en hij loopt langzaam naar de ingang van de arcade. Hij ziet kleine vlokken door de lucht zweven en hoort een laag gerommel. Will begint zich terug te draaien om de aandacht van zijn vrienden te trekken, maar als hij dat doet, is de arcade leeg. Plotseling flitsen de lichten uit en Will bevindt zich weer in de upside-down (het parallelle universum van het eerste seizoen). De arcade is bedekt met wat lijken op wijnstokken en alles ziet er erg versleten uit. De deur van de arcade slaat open, wat Will laat schrikken. Voorzichtig loopt hij naar buiten en eenmaal daar de menselijke hersenen staat op tafel en meneer Clark geeft een les erover. Mike, Lucas en Dustin lijken erg geïnteresseerd en opgewonden, terwijl de rest van de studenten dat duidelijk niet is. Will lijkt nog steeds na te denken over het briefje dat hij in zijn kluisje vond. Dan gaat de deur open en onderbreekt de les. Meneer Clark roept uit dat dit waarschijnlijk de nieuwe student is, en daar komt het roodharige meisje met het skateboard binnen. Meneer Clark stelt haar voor als Maxine uit Californië, maar het meisje corrigeert hem en zegt dat haar naam gewoon 'Max' is. Ze zoekt dan een plek achterin het lokaal, terwijl Mike, Dustin, Lucas en Will haar nieuwsgierig bekijken. Het is duidelijk dat ze daar liever niet wil zijn.

In Melvald's General Store op Main Street is Joyce bezig met het naaien van een 'Ghostbusters'-patch op een bruin jumpsuit. Ze werkt als caissière in de winkel. Een man vraagt haar of ze oranje pompoen snoepemmers heeft in andere kleuren. Joyce vertelt hem dat ze even in het magazijn moet kijken. In het magazijn ontmoeten Joyce en de vreemdeling (Bob) elkaar, maar het is duidelijk dat Joyce weet wie hij is. Ze vertelt Bob dat ze later die avond naar de film gaan en Bob probeert haar te kussen. Joyce zegt hem dat ze hem later zal zien voor de filmavond en Bob vertrekt eindelijk.

Hopper rijdt naar Merrill's pompoenpatch en de scène ziet er somber uit. Alle pompoenen zijn zwart en verrot, met vliegen die overal zoemen. Merrill is ervan overtuigd dat dit het werk is van Eugene, een naburige boer. Hopper gelooft niet dat Eugene hiertoe in staat zou zijn. Hopper hoort iets in het nabijgelegen maisveld en vraagt Merrill of hij daar iemand heeft werken, waarop Merrill antwoordt dat dit niet het geval is. Hopper betreedt voorzichtig het maisveld met zijn getrokken pistool. Langzaam beweegt hij zich voort en komt bij een vogelverschrikker. Plotseling vliegen een paar kraaien op en laten hem schrikken. Hij bergt zijn pistool op.

Terug op Hawkins High School deelt een meisje flyers uit voor een groot Halloweenfeest en Nancy en Jonathan (Wills oudere broer) lopen samen. Nancy krijgt een uitnodiging voor Jonathan en vertelt hem dat hij naar het feest gaat. Ze wil niet dat Jonathan helemaal alleen is met Halloween. Hij vertelt haar dat hij dat niet zal zijn, omdat hij zijn broertje meeneemt om langs de deuren te gaan. Nancy vertelt hem dat hij dan tegen acht uur klaar zal zijn en dat hij misschien iemand op het feest kan ontmoeten. Steve springt dan tevoorschijn en jaagt Nancy de stuipen op het lijf. Jonathan loopt stil weg en Nancy en Steve kussen.

Mike, Lucas, Dustin en Will houden allemaal Max in de gaten terwijl ze rondrijdt op haar skateboard op het zwarte asfalt. Ze denken dat het onmogelijk is dat Max echt 'MADMAX' is van de arcade. De jongens discussiëren over of het echt haar is. Lucas en Dustin zijn ervan overtuigd dat zij het is, terwijl Mike dat niet denkt en niet onder de indruk is. Dustin realiseert zich dan dat ze Max niet meer kunnen zien en niet weten waar ze is. Ze zien haar dan teruglopen naar school, maar voordat ze dat doet, gooit ze iets in de prullenbak. Zodra ze binnen is, haasten de jongens zich naar de prullenbak om te zien wat ze heeft weggegooid. Ze vinden een verkreukeld briefje. Wanneer ze het openvouwen, lezen ze wat erop staat: "Stop met gluren naar mijn freaks". Betrapt. De directeur komt dan naar hen toe en vraagt ​​om Will, en vertelt hem dat zijn moeder er is.

Terwijl Will door de schoolgangen loopt, kan hij niet anders dan opmerken dat hij wordt aangestaard door andere studenten. Hij ontmoet zijn moeder aan de voorkant van de school. Mike, Lucas en Dustin kijken toe terwijl Will vertrekt en merken op dat Will altijd een beetje vreemd lijkt als hij "binnen" moet gaan. Ze zeggen dat hij altijd stiller lijkt als hij dat doet.

Joyce's auto rijdt over een rustige weg door het bos, de bestemming nog onbekend. Joyce vertelt Will dat hij niets te vrezen heeft en dat hij gewoon eerlijk kan zijn en alles kan vertellen. Joyce troost hem door te zeggen dat ze er de hele tijd zal zijn. Ze rijden dan een parkeerplaats op waar ze Hopper ontmoeten. Hij begroet hen beiden en ze lopen allemaal het gebouw van het lab binnen waar de mysterieuze organisatie tijdens het eerste seizoen experimenten uitvoerde.

Will ligt nu in een ziekenhuisjasje op een helling, krijgt een soort injectie en elektroden zijn aan zijn hoofd bevestigd. Een dokter komt de kamer binnen (Dr. Sam Owens) en begint met Will te praten over zijn vroege testresultaten deze keer. Dr. Owens probeert luchtig te zijn en vraagt ​​Will wat zijn favoriete snoep is. Dan praten ze over Wills ervaring in de arcade van de andere nacht en hoe hij weer in de 'upside-down' was. Will beschrijft wat hij heeft gezien, praat over de storm die hij zag. Will beschrijft het gevoel bevroren te zijn op dat moment, dat hij niet kon bewegen of praten omdat hij zo bang was. Hij beschrijft het gevoel dat deze kwaadaardige kracht naar hem keek en het gevoel had dat deze kracht iedereen wilde doden, behalve Will.

Joyce en Hopper praten verder met Dr. Owens zonder Will erbij. Dr. Owens gelooft dat de dingen voor Will alleen maar erger zullen worden voordat ze beter worden. Hij vertelt hun dat de verjaardag van het incident psychologisch trauma voor Will naar boven kan brengen, waardoor hij mogelijk anders gaat gedragen, prikkelbaarder wordt, misschien zelfs uitbarst. Joyce, de altijd bezorgde moeder, wil weten

of Will ooit weer normaal zal zijn. Dr. Owens probeert geruststellend te zijn en vertelt hen dat er goede vooruitgang wordt geboekt in zijn onderzoek en dat ze alles zullen doen wat nodig is om Will te helpen. Ze moeten hem echter in de gaten houden en goed voor hem zorgen.

Terwijl Joyce en Will het ziekenhuis verlaten, vraagt Will of hij echt gek is. Joyce verzekert hem dat hij dat niet is, maar dat er iets niet klopt. Will vertelt haar dat hij bang is dat het terugkomt, dat het hem zal vinden. Joyce troost hem opnieuw en belooft dat ze hem zal beschermen, ongeacht wat er gebeurt. Will vraagt dan of ze zijn vader mist, en Joyce zegt ja, dat doet ze. Will vraagt of het ooit beter zal worden, en Joyce zegt dat het beter zal worden. Ze rijden dan terug naar huis.

Ondertussen is Hopper in de stad en ziet hij een aantal mannen een boom omzagen. Hopper stapt uit en vraagt waarom ze dat doen. De mannen vertellen hem dat de boom ziek is en omvalt bij de eerste de beste storm. Hopper lijkt te aarzelen, maar vertrekt dan. Hij gaat naar een bar en bestelt een drankje. In de bar ziet hij een artikel in de krant over een verdwenen meisje. De barman vertelt Hopper dat dit al het vierde meisje is dat de afgelopen zes maanden is verdwenen. Hopper is geïnteresseerd en begint vragen te stellen over de omstandigheden van de verdwijningen. De barman vertelt hem dat de ouders beweren dat de meisjes niet zijn weggelopen en dat ze gewoon 'verdwenen' zijn.

Terwijl de avond valt, komt Nancy thuis en vraagt ​​Jonathan of hij zin heeft om mee te gaan naar het Halloweenfeest. Jonathan wijst haar vriendelijk af en zegt dat hij liever bij zijn broertje blijft. Ze hebben dan een moment waarop ze praten over Barbara en hoe ze zich voelt over wat er is gebeurd. Nancy lijkt nog steeds schuldig en zegt dat ze vindt dat ze Barbara had moeten helpen. Jonathan vertelt haar dat het niet haar schuld is en dat ze probeert te doen wat goed is. Ze hebben dan een gedeeld moment van verdriet en troost.

In de tussentijd bereiden Mike, Lucas, Dustin en Will zich voor op Halloween. Ze zetten kostuums op en Mike merkt op dat Will altijd dezelfde 'spook' blijft. Will antwoordt dat hij het leuk vindt, omdat het niet nep is. Ze vertrekken dan om Halloween te vieren.

Op het Halloweenfeest in de stad is het druk. Er is een kostuumwedstrijd aan de gang, en Max is ook aanwezig. Ze draagt een Michael Myers-masker. Ze ziet Mike, Lucas, Dustin en Will binnenkomen en lijkt te glimlachen achter haar masker. Mike merkt Max op en vertelt de anderen dat ze daar is. Ze kijken met gemengde gevoelens naar haar terwijl ze zich vermaken op het feest. Will voelt zich echter steeds ongemakkelijker en lijkt zich zorgen te maken.

Buiten het feest arriveert een meisje dat lijkt op Eleven. Ze draagt ​​dezelfde kleding en heeft een blonde pruik op om haar uiterlijk te verbergen. Ze kijkt door het raam naar binnen, waar Mike en de anderen zich vermaken. Het is duidelijk dat ze Eleven is. Ze sluipt weg en lijkt niet gezien te willen worden.

Binnen het feest, terwijl Mike en de anderen naar Will kijken, lijkt hij weer een moment van bezinning te hebben. Hij staart naar een arcade-game waarin een 'mind flayer' wordt weergegeven en krijgt een verontrustende blik in zijn ogen. Het lijkt erop dat de dreiging van de 'upside-down' nog niet voorbij is en dat Will opnieuw geconfronteerd zal worden met bovennatuurlijke uitdagingen.

Het seizoen lijkt een veelbelovende mix van spanning, mysterie en nieuwe personages te brengen, terwijl het verhaal van Hawkins zich verder ontvouwt.

Groups:

Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #