Stranger Things S2-A2

Stranger Things S2-A2

Politiecommissaris Jim Hopper  bereidt ontbijt in de oude hut waar hij en Eleven zich schuilhouden. Hij schrikt als Eleven, verkleed als een spook, onder een laken vandaan komt. Ze herinnert Hopper eraan dat het Halloween is. Hopper stemt toe, maar zegt haar dat het nu tijd is voor ontbijt. Eleven probeert Hopper te overtuigen om naar buiten te mogen, maar hij weigert vanwege de gevaren. Hij belooft snoep mee te brengen en 's avonds samen een enge film te kijken. Er is spanning tussen hen; Eleven wil haar vrienden zien, maar Hopper wil haar beschermen. Eleven trekt schoorvoetend haar kostuum uit en gaat zitten om haar ontbijt te eten. Hopper voelt haar teleurstelling en belooft vroeg thuis te komen met snoep en een film. Hij legt het woord 'compromis' uit aan Eleven, die het niet begrijpt. Ze stemt in en vraagt Hopper om de belofte na te komen.

Bij de familie Byers maakt Joyce zich klaar voor werk en ontdekt dat Will niet in zijn kamer is. Ze vraagt aan Jonathan waar Will is, maar hij heeft hem niet gezien. Joyce begint zich zorgen te maken. Will blijkt naar het toilet te gaan en Joyce helpt hem zijn Ghostbusters-kostuum aan te trekken. Joyce ziet een tekening van Will waarop hij het schaduwmonster uit de Upside Down heeft getekend. Ze vraagt Will ernaar, maar hij zegt dat het niets voorstelt.

In Hawkins Middle School dragen Mike, Lucas, Dustin en Will Ghostbusters-kostuums. Ze worden uitgelachen omdat ze de enigen zijn die zich hebben verkleed. Max, een nieuw meisje, wordt geïntroduceerd. Lucas en Dustin willen haar uitnodigen om mee te gaan trick-or-treaten, maar ze wijst hen af. Hopper onderzoekt verrotte pompoenen in de stad en ontdekt dat het probleem groter is dan hij dacht. De gewassen van alle boeren sterven.

Op het Halloweenfeest probeert Nancy de pijn van Barb's dood onder ogen te zien, maar Steve waarschuwt haar dat dit problemen kan veroorzaken. Nancy is dronken en vertelt Steve dat ze niet van hem houdt. Will heeft een visioen van het schaduwmonster terwijl hij aan het trick-or-treaten is. Eleven probeert Mike te bereiken via de Void, maar slaagt er niet in contact te maken. Dustin ontdekt iets vreemds in zijn vuilnisbak.

Op de dag van Halloween komt Hopper laat thuis bij Eleven, die teleurgesteld is. Ze herinnert zich een moment een jaar geleden toen ze alleen in de bossen was en voedsel vond dat ze later stal van een jager. Hopper biedt zijn excuses aan, maar Eleven opent niet. Hopper zit eenzaam op de bank en eet het snoep dat hij voor haar had meegebracht.

Dustin, Lucas en Max gaan trick-or-treaten, maar Mike is boos dat Max meegaat. Will, nog steeds geschokt door zijn visioen, wordt naar huis gebracht door Mike. Nancy is depressief op het feest, en Jonathan brengt haar naar huis. Hopper ontdekt meer over de verrotting van gewassen en bomen in de stad. Eleven probeert contact te maken met Mike via de Leegte, maar hij merkt haar niet op.

Billy, Max' stiefbroer, intimideert Max en probeert haar over te halen naar huis te gaan. Hij rijdt gevaarlijk dicht bij Mike, Dustin, Lucas en Max op hun fietsen. Max grijpt het stuur en redt de jongens van een aanrijding. Hopper onderzoekt de uitbreiding van de rot en ontdekt verrotte bomen en planten. Max confronteert Lucas en Dustin over hun kostuums, en Dustin nodigt haar uit om mee te gaan trick-or-treaten. Max is terughoudend.

Dr. Owens van het lab stuurt een man met een camera naar de Upside Down om de status te controleren. Ze herstellen de communicatie met de Upside Down. Later bekijkt Dr. Owens videoclips van Will's sessies en maakt zich zorgen. Nancy en Steve werken samen in de bibliotheek. Nancy ziet een meisje dat op Barb lijkt en wordt overweldigd door herinneringen aan Barb. Steve probeert haar te troosten, maar Nancy is depressief.

Max wordt geïntroduceerd op school en ontmoet Lucas en Dustin. Ze nodigen haar uit om met hen trick-or-treaten. Hopper onderzoekt de mysterieuze rot van pompoenen in de stad. Max weigert eerst, maar stemt uiteindelijk toe om met de jongens op pad te gaan. Eleven probeert Mike via de Leegte te bereiken, maar hij merkt haar niet op. Joyce maakt zich zorgen over Will's gezondheid. Hopper ontdekt dat de rottende gewassen zich verspreiden. Mike, Lucas, Will, Dustin en Max gaan samen trick-or-treaten. Eleven is teleurgesteld als Hopper te laat thuiskomt. Ze heeft een flashback naar een jaar geleden toen ze alleen in de bossen was en voedsel vond dat ze stal van een jager. Hopper biedt excuses aan, maar Eleven blijft boos en kijkt televisie in haar kamer.

Mike, Lucas, Will, Dustin en Max gaan trick-or-treaten. Will gebruikt Bob's videocamera om alles op te nemen. Op een gegeven moment heeft Will opnieuw een visioen van de Upside Down. Hij ziet het schaduwmonster en wordt bang. De jongens merken dat Will van streek is. Op Tina's Halloweenfeest heeft Steve een confrontatie met Billy. Nancy, dronken, onthult haar schuldgevoel over Barb's dood. Hopper ontdekt dat de rottende gewassen zich over de hele stad verspreiden. Eleven probeert Mike via de Leegte te bereiken, maar hij merkt haar niet op. Will heeft opnieuw een visioen van het schaduwmonster en wordt bang. Hij rent weg, maar Mike grijpt hem vast en trekt hem terug naar de echte wereld. Dustin ontdekt iets vreemds in zijn vuilnisbak.

Dustin, terug van het trick-or-treaten, hoort opnieuw geluiden uit zijn vuilnisbak komen. Hij ontdekt iets vreemds en schreeuwt het uit van verbazing.

Hopper, bezig met het markeren van rotte bomen en planten, hoort vreemde geluiden en wordt alert. Hij trekt zijn pistool en onderzoekt de duisternis, maar het blijkt slechts het zoontje van de boer te zijn dat met een speelgoedgeweer speelt.

Bij de Byers thuis speelt Jonathan met de videocamera van Bob. Joyce maakt zich zorgen over Will, die buiten trick-or-treat met zijn vrienden. Bob stelt voor om naar Will te gaan, maar Joyce wil hem niet overstuur maken.

Op Tina's feest komt Jonathan aan en ontmoet een klasgenoot genaamd Samantha. Hij ziet Nancy en Steve dansen en lijkt tevreden dat ze plezier heeft. Nancy is echter dronken en Steve probeert voor haar te zorgen. Ze gaat naar de keuken en Steve volgt haar. Nancy probeert meer te drinken, maar Steve probeert haar te stoppen. Ze beschuldigt hen beiden ervan verantwoordelijk te zijn voor Barb's dood en beweert dat ze doen alsof ze een stel zijn. Steve is gekwetst en vraagt haar over hun relatie, waarop Nancy toegeeft dat ze niet van hem houdt. Steve verlaat het feest en Nancy blijft achter, proberend de vlek op haar trui te verwijderen.

Terug in de cabine is Eleven nog steeds boos op Hopper. Ze herinnert zich een moment in het verleden waarin ze voedsel stal van een jager. Ze sluit zich af van de buitenwereld en negeert Hoppers excuses. Terwijl Hopper buiten op de bank zit en snoep eet, gaat Eleven naar een kanaal met statische ruis op de televisie. Ze zet een blinddoek op, concentreert zich en gaat naar een mentale ruimte waarin ze Mike kan horen via zijn walkietalkie. Ze bereikt hem niet fysiek, maar Mike voelt haar aanwezigheid. Voordat ze hem kan aanraken, legt Mike de walkietalkie neer en loopt weg. Eleven blijft alleen achter, met tranen in haar ogen.

Bij de Wheeler thuis praten Mike en Will over Will's ervaringen met de Upside Down. Will is in de war over of het echt is of in zijn hoofd. Hij vraagt Mike om het niet aan de anderen te vertellen. Mike, die Eleven mist, merkt op dat ze het waarschijnlijk zou begrijpen.

Bij Nancy thuis brengt Jonathan haar naar bed en zorgt voor haar. Ze herkent hem pas als Jonathan als ze in bed ligt. Jonathan verlaat het huis en doet het licht uit.

Hopper keert terug naar de cabine en probeert zich te verontschuldigen bij Eleven. Ze opent de deur uiteindelijk en ze delen een moment van verzoening terwijl ze samen snoep eten.

Dustin keert terug naar huis en hoort opnieuw geluiden uit zijn vuilnisbak. Deze keer kijkt hij in de bak en ziet een klein, schattig wezen met een reptielachtig uiterlijk. Het wezen blaast een wolk van een stofwolk in Dustins gezicht, en hij is geschokt door wat hij ziet.

De aflevering eindigt met een cliffhanger, waarbij de kijker wordt achtergelaten in spanning over het vreemde wezen in de vuilnisbak van Dustin.

Groups:

Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #